Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Operasyonu çerçevesinde Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın koordinatörlüğünde hayata geçirilen "XReation of Future” projesi çerçevesinde bin 160 saatlik AR/XR/VR tasarımcılığı eğitimine katılan iş arayanlar, çalışanlar, eğitmenler, meslek lisesi ve üniversite öğrencileri, bu alanda deneyim kazandı. Proje ile geleceğin meslekleri hakkında iş dünyasının farkındalığının artırılması, AR/XR/VR teknolojilerine yönelik olarak öğrencilerin çalışma hayatı öncesi deneyim kazanması, iş arayanların edindiği deneyimle iş fırsatlarını yakalayabilmeleri, çalışanların ise bu alanda yetkinliklerini geliştirmeleri hedeflendi. Coşkunöz Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) müfredat modelleri önererek, orta ve yüksek öğretimde AR/XR/VR teknolojisinin eğitime dahil edilmesinin de kapısını araladı.
Bu çok kapsamlı eğitimin yanı sıra aynı zamanda bir müfredat çalışması da yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'e bazı müfredat beklentilerimizle ilgili öneri modelleri hazırladık. En güzeli de www.coskunozegitimvakfi.org adresinde de bundan sonra tüm AR/VR/XR eğitimlerimizi online bir platform üzerinden verebileceğiz. Dolayısıyla son zamanlarda konuştuğumuz teknolojinin hızlı gelişimi doğrultusunda dijital dönüşümden kaynaklanan yeni becerilerin kazandırılmasına yönelik olarak AR/VR/XR teknolojileri alanında Bursa'da 140 kişiyi tasarımcı olarak yetiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Coşkunöz Eğitim Vakfı olarak da bu sene 3 bin 500'den fazla kişiye dokunarak yılımızı kapatıyoruz” şeklinde konuştu.
Eğitime katılan Tophane Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Nuray Eren, “Düzenlenen projede katılımcı olarak yer aldım. Sanal gerçeklik uygulamaları zaten ders modelleri içeriklerimizde bulunuyordu. Biz de bu proje ile dijital olarak mesleki eğitimin uygulamalı olarak öğrencilere nasıl aktarılacağı konusunda eğitimler alma şansı yakaladık. Aldığım eğitimler sonrasında okulumda bu konuda projelere destek verme imkânı buldum. Değişen teknolojilerin mesleki eğitim müfredatlarında yer alması ve öğrencilerimize aktarılması bizler için çok kıymetli. Bu kapsamda projenin uygulanmasında, hayata geçirilmesinde bize verdiği destek için Coşkunöz Eğitim Vakfı'na teşekkür ediyorum. Bu faaliyetlerin ve projelerin ülkemizin her yerinde devam etmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.